Problem z alarmem po odłączeniu akumulatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DavidCh
    Classic
    • 2012
    • 7

No właśnie nie paruje tylko leje się i znaczy teren.
  • aren
    Classic
    • 2011
    • 12

Witajcie.

Mam problem z fabrycznym alarmem. Po odłączeniu akumulatora przestał funkcjonować tak pracował wcześniej. A mianowicie chodzi o otwieranie i zamykanie samochodu z kluczyka. Wcześniej mogłem uzbroić i rozbroić alarm zamykając i otwierając drzwi kierowcy kluczykiem.
    Po odłączeniu akumulatora mogę tylko zazbroić alarm, ale kiedy otwieram drzwi alarm zaczyna wyć i muszę go wyłączyć z pilota.
    Co zrobić żeby przywrócić działanie z przed wymiany ako ?

A drugie pytanie to takie czy po odłączeniu aku da się wyłączyć alarm który zaczyna wyć dopóki nie podłącze ako z powrotem ???

Pozdrawiam

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Ja jak odłączam żeby coś grzebnąć czy np wymienić aku to podpinam autko na podtrzymanie prostownikiem/ładowarką i nie ma żadnego problemu.
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

Zamieszczone przez aren
        Wcześniej mogłem uzbroić i rozbroić alarm zamykając i otwierając drzwi kierowcy kluczykiem.
        Po odłączeniu akumulatora mogę tylko zazbroić alarm, ale kiedy otwieram drzwi alarm zaczyna wyć i muszę go wyłączyć z pilota.
        Nie sądzisz, że wcześniejsze ustawienie było bezsensowne z racji tego, iż złodziej z takim zameczkiem radzi sobie bez problemu i tym samym od razu by miał z głowy alarm. Chociaż alarmy to też dla nich nie problem... Myślę, że teraz właśnie jest ok.

Komentarz

• Northeusz
          RS
          • 2010
          • 1677
          • Octavia I (1U2)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

Re: Problem z alarmem po odłączeniu akumulatora

Zamieszczone przez aren
          A drugie pytanie to takie czy po odłączeniu aku da się wyłączyć alarm który zaczyna wyć dopóki nie podłącze ako z powrotem ???
          Powinno dać się syrenę dezaktywować na czas odpięcia aku. U mnie akurat robi się to przekręcając mały kluczyk koło syreny i na czas odpięcia aku jest spokój.
          Pozdrawiam
          Northeusz

Komentarz

• aren
            Classic
            • 2011
            • 12

Norteusz - w fabrycznym alarmie syrena jest zabudowana w nadkolu i nie ma do niej łatwego dostępu. Poza tym nie dostałem żadnego kluczyka do syreny.

laurin - nie wiem czy to prawda ale ktoś mi mówił wcześniej, że w zamku drzwi kierowcy też jest zczytywany kod kluczyka i właśnie tylko oryginalnym kluczykiem da się rozbroić alarm a jakimś łamakiem to nie zadziała. Ale czy to prawda jest to nie wiem ....

Komentarz

Pracuję...